METSELWERKEN

Gaat u bijvoorbeeld een schuur laten bouwen of breidt u uw woonruimte uit met een mooie aanbouw? Het metselwerk is een essentieel onderdeel hiervan. Ropa Bouw is gespecialiseerd in vele soorten metselwerk en staat u graag bij op het gebied van metselen en voegen!

WELK METSELVERBAND PAST BIJ U?

Wanneer u een muur laat metselen, is het van belang om te bedenken welk metselverband u wilt. Een metselverband is het metselen in een bepaalde volgorde. Afhankelijk van die volgorde kunnen er verschillende soorten patronen ontstaan die elk een andere uitstraling aan uw muur geven.

  • Halfsteensverband: de voegen tussen twee stenen duiden de helft van de baksteenlengte aan, als een soort piramide. Het zorgt voor een rustig beeld en is daarom één van de meest gebruikte metselverbanden.
  • Klezorenverband: in plaats van een overlapping van een halve steen, overlappen de stenen elkaar met een steenlengte van driekwart. Ook dit is een veelgebruikt metselverband.
  • Noors-kettingverband: in dit verband wordt een korte baksteen (kop) afgewisseld met twee langere bakstenen (strekken).
  • Vlaams verband: in plaats van kop-strek-strek is er in een Vlaams verband sprake van kop-strek-kop. De kortere baksteen ligt precies in het midden van boven- en onderliggende langere bakstenen.
  • Kruisverband: de ene rij bestaat uit lange bakstenen, de andere rij uit kortere bakstenen.
  • Wildverband: bestaat uit een willekeurige volgorde van lange en korte bakstenen.

Samen met u bespreken we graag welk metselverband het beste bij uw wensen past. Maak een afspraak en wij komen vrijblijvend bij u langs!

Heeft u interesse in onze diensten?

Neem gerust een kijkje op onze website om te kijken wat Ropa Bouw voor u kan betekenen.

Direct contact? Mail naar info@ropabouw.com, bel naar 06-15227818 of vul het contactformulier in op onze contact pagina.